СБУ опублікувала докази співпраці президента "Мотор Січ" Богуслаєва із Росією

СБУ опублікувала докази співпраці президента "Мотор Січ" Богуслаєва із Росією.

СБУ опублікувала докази співпраці президента "Мотор Січ" Богуслаєва із Росією. Фото: washingtonpost.com/Оксана Парафенюк

Події
24 жовтня 2022 10:16

Служба безпеки України опублікувала аудіозаписи телефонних розмов президента АТ "Мотор Січ" В'ячеслава Богуслаєва, що підтверджують його співробітництво з Російською Федерацією.

Як повідомили у пресцентрі СБУ, навіть після повномасштабного вторгнення Росії посадовець, який раніше неодноразово обирався народним депутатом від "Партії регіонів", продовжував постачати двигуни та інші запчастини до російських ударних вертольотів. Тим самим він фактично підтримував ворога та допомагав йому обстрілювати українські міста і села.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- При цьому Богуслаєв виправдовував напад Росії і висловлював надію, що Путін не зупинить наступ своїх військ, розмірковував про "нацистів" в Україні тощо, – зазначили в СБУ.

Варто зазначити, що 22 жовтня стало відомо, що СБУ затримала почесного президента компанії "Мотор Січ", екснардепа від "Партії регіонів" В’ячеслава Богуслаєва. Йому оголосили підозру за двома статтями Кримінального кодексу – колабораційну діяльність та допомогу державі-агресору, тобто Росії.

Затримання відбулося в рамках кримінального провадження з незаконних поставок з боку "Мотор Січ" товарів військового призначення для російської штурмової авіації.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах