Суд залишив екс-президента "Мотор Січі" Богуслаєва під вартою до 11 лютого

Суд продовжив термін утримання під вартою екс-президентові "Мотор Січі" Богуслаєву.

Суд продовжив термін утримання під вартою екс-президентові "Мотор Січі" Богуслаєву. Фото: t.me/Pravda_Gerashchenko

Події
16 грудня 2022 14:03

Шевченківський районний суд Києва продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою екс-президенту "Мотор Січі" В'ячеславу Богуслаєву до 11 лютого.

Судове засідання проходило у закритому режимі за клопотанням прокуратури про те, що звучатиме інформація, що містить державну таємницю. Зокрема йдеться про відомості щодо держзамовлення оборонного комплексу. Оголошення рішення було відкритим, пише "Радіо Свобода".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Адвокат Богуслаєва Руслан Волинець повідомив, що рішення про оскарження ухвалюватимуть після того, як отримають повне рішення суду.

- За два місяці та з тих документів, які на сьогодні надано до суду, жодних, що підтверджують факт продажу товарів із тих країн, у які продавала "Мотор Січ", і що саме той товар потрапив до Росії, у матеріалах справи немає, – озвучив позицію захисту Волинець

В'ячеслава Богуслаєва заарештували судом 24 жовтня на два місяці. Йому оголосили про підозру за двома статтями: ст. 111-1 (колабораційна діяльність) та ст. 111-2 (пособництво державі-агресору).

Нагадаємо, що у жовтні цього року СБУ затримала директора підприємства "Мотор Січ" В'ячеслава Богуслаєва. Його підозрюють у незаконному постачанні товарів військового призначення.

Варто зазначити, що 18 жовтня 2000 року Богуслаєв отримав російський паспорт, та відправляв до Росії двигуни для вертольотів, з яких тепер обстрілюють українське цивільне населення.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах