Звільнення Мелітополя може стати наступним фронтом війни

Звільнення Мелітополя може стати наступним фронтом війни.

Звільнення Мелітополя може стати наступним фронтом війни. Фото: dw.com

Події
16 грудня 2022 13:02

Звільнення тимчасово окупованого Мелітополя може бути "наступним важливим етапом" із деокупації півдня України.

Збройні сили України використовують, зокрема, високоточні ракетні удари великої дальності та диверсійні заходи, щоб взяти під контроль стратегічно важливе місто, розташоване на перехресті двох автомагістралей і залізничної лінії, що з’єднує Росію з окупованим Кримом та іншими захопленими територіями на півдні України, повідомляє The New York Times.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Україна  нарощує зусилля з ізоляції і послаблення російських сил у стратегічно важливому місті Мелітополь і навколо нього напередодні того, що, як очікується, стане наступним важливим етапом війни – українського наступу з метою витіснити російські війська з півдня України, – пише The New York Times.

Видання повідомляє, що Мелітополь є ключовим вузлом, і відновлення контролю над ним може допомогти українським захисникам повернути під свій контроль не лише всю Запорізьку область, а й решту сусідньої Херсонської області. Це потенційно може навіть відкрити шлях для витіснення російських військ назад до окупованого Криму.

Також раніше ми писали, що в ніч з 10 на 11 грудня тимчасово окупованому Мелітополі пролунала потужна серія вибухів. Внаслідок прильотів серед загарбників є багато загиблих і поранених. Пізніше радник Офісу Президента Олексій Арестович повідомив, що Мелітополь – це ключ до оборони Півдня.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах