Є умови: окупанти можуть покинути Запорізьку АЕС – росЗМІ

Є умови: окупанти можуть покинути Запорізьку АЕС – росЗМІ -

Є умови: окупанти можуть покинути Запорізьку АЕС – росЗМІ - фото: bbc.com

Події
02 грудня 2022 16:57

Російські війська можуть покинути територію Запорізької атомної електростанції. Вони готові на цей крок, якщо Москва отримає гарантії безперебійного транзиту нафти і газу через Україну.

Про це повідомляють російські ЗМІ, посилаючись на джерела, які близькі до керівництва РФ.

За інформацією видання, Росія "не планує" повністю залишати Запорізьку область. При цьому окупаційні війська можуть залишити Запорізьку АЕС. Згідно з планом Кремля, станцію начебто можуть передати під управління Києву або МАГАТЕ.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

В обмін на вихід військ з АЕС російська влада начебто сподівається отримати гарантії безперебійного транзиту нафти та газу через територію України. Джерела росЗМІ стверджують, що у Кремлі і уряді "є готовність до угоди", оскільки продаж нафти та газу є дуже важливим для російського бюджету. Прессекретар Путіна Пєсков у переписці з журналістами відкинув можливість подібної "угоди".

Через Україну проходить південна гілка трубопроводу "Дружба", через який російська нафта потрапляє в Угорщину, Словаччину, Чехію та Польщу. На "Дружбу" припадає близько третини всієї російської нафти в Європу. Українська частина трубопроводу належить "Укртранснафті", яка бере з Росії плату за транзит і має технічну можливість його зупинити.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах