Гендиректор МАГАТЕ вважає, що зону безпеки навколо ЗАЕС створять до кінця року

Гендиректор МАГАТЕ вважає, що зону безпеки навколо ЗАЕС створять до кінця року -

Гендиректор МАГАТЕ вважає, що зону безпеки навколо ЗАЕС створять до кінця року - фото: espreso.tv

Події
02 грудня 2022 13:56

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі сподівається, що досягти угоди з Росією та Україною про створенні зони фізичної та ядерної безпеки навколо Запорізької АЕС вдасться до кінця року.

Про це Рафаель Гросі заявив в інтерв’ю італійській газеті La Repubblica, передає "Укрінформ".

Зокрема, він зазначив, що його мета – знайти рішення якнайшвидше і він сподівається, що це можна буде зробити до кінця року. Гроссі не виключає зустрічі з Володимиром Зеленським та Путіним.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Наша мета полягає в уникненні ядерного інциденту, а не у створенні військової ситуації, яка буде на користь однієї чи іншої сторони, – зазначив гендиректор МАГАТЕ.

Нагадаємо,що російські війська захопили Запорізьку атомну електростанцію 4 березня. Російські окупанти розміщують на її майданчику військову техніку та боєприпаси, постійно обстрілюють як прилеглу територію, так і саму станцію, руйнуючи лінії електропередач і спричиняючи відключення зовнішнього живлення. Причому в цих обстрілах ворог звинувачує Збройні сили України.

Російські окупанти нещодавно призначили нового "директора" на ЗАЕС. У цей же час голова "Енергоатому" підписав указ про його звільнення.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах