У Росії заявили про ризик атомної аварії на Запорізькій АЕС

У Росії заявили про ризик атомної аварії на Запорізькій АЕС -

У Росії заявили про ризик атомної аварії на Запорізькій АЕС - фото: t.me/znppatom

Події
21 листопада 2022 15:34

У "Росатомі" заявили, що на Запорізькій АЕС є ризик атомної аварії і що щодо цієї ситуації всю ніч вони вели переговори з МАГАТЕ.

Як розповів глава російської держкорпорації "Росатом" Олексій Лихачов, за вихідні на станцію було не менше 30 "прильотів" - били по сховищу відпрацьованого ядерного палива, спецкорпусом, транспортними магістралями, пошкоджені резервні дизель-генератори, пише "Інтерфакс".

При цьому нову резолюцію МАГАТЕ щодо Запорізької АЕС, де РФ закликають вивести військових із території станції та "припинити всі дії" на українських ядерних об'єктах, Лихачов охарактеризував як "неприпустимий та неадекватний документ".

Нагадаємо, МАГАТЕ справді зафіксувало вибухи біля ядерних реакторів під час обстрілів окупованої Запорізької АЕС, які сталися 19 та 20 листопада. Рафаель Гроссі назвав ці обстріли одними з найінтенсивніших за останні місяці.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах