На території Запорізької АЕС пролунало 12 вибухів: відомі наслідки

На території Запорізької АЕС пролунало 12 вибухів: відомі наслідки -

На території Запорізької АЕС пролунало 12 вибухів: відомі наслідки - фото: t.me/znppatom

Події
20 листопада 2022 14:37

У МАГАТЕ заявили, що на території окупованої Запорізької АЕС та біля неї прогриміло понад 10 вибухів.

Деякі вибухи команда МАГАТЕ могла бачити із вікон. Експерти повідомили у штаб-квартиру Агентства, що обстріл відновився як поблизу, так і на території атомної електростанції. Відомо, що деякі будівлі, системи та обладнання на майданчику ЗАЕС внаслідок обстрілів були пошкоджені, але поки що для ядерної безпеки це не критично. Повідомлень про постраждалих немає.

В "Енергоатому" також підтвердили, що на майданчик Запорізької АЕС лише за ранок було щонайменше 12 "прильотів".

- В результаті пошкоджено естакади зв'язку зі спецкорпусами, баки запасу хімбезсоленої води, систему продувки парогенераторів, допоміжні системи одного з двох загальностанційних дизелів та інше обладнання інфраструктури станції. Також зафіксовано три влучення в районі підстанції "Райдуга". Відомості про пошкодження та руйнування там ще з'ясовуються, – сказали в "Енергоатомі".

За даними українських фахівців, окупанти цілилися і вивели з ладу саме ту інфраструктуру, яка була необхідна для запуску енергоблоків 5 та 6, а також відновлення виробництва електроенергії ЗАЕС для потреб України.

- Нещодавно Енергоатомом було ухвалено рішення, а Держатомрегулювання надано дозвіл на виведення енергоблоків 5 та 6 на мінімально контрольований рівень потужності для отримання пари, яка критично необхідна у зимовий період року для забезпечення безпеки енергоблоків, персоналу, населення та навколишнього середовища. Рашисти всіляко намагалися не дати українському персоналу станції запустити енергоблоки, – кажуть у "Енергоатомі".

Після ворожих обстрілів пошкоджено обладнання, відмова від якого унеможливлює будь-які подальші дії із запуску енергоблоків ЗАЕС.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах