Окупанти завдали збитків Запорізькій АЕС на 28 мільярдів гривень

Окупанти завдали збитків Запорізькій АЕС на 28 мільярдів гривень.

Окупанти завдали збитків Запорізькій АЕС на 28 мільярдів гривень. Фото: t.me/energoatom_ru

Події
02 листопада 2022 17:17

Вартість зруйнованого і пошкодженого окупантами майна й інфраструктури Запорізької атомної електростанції та інших відокремлених підрозділів "Енергоатома" перевищує 28 мільярдів гривень.

Фахівці Енергоатома провели попередній аналіз наслідків окупації Запорізької АЕС та інших відокремлених підрозділів компанії, розташованих в Енергодарі, руйнування та пошкодження будівель і споруд станції. Про це повідомляє пресслужба ДП "НАЕК "Енергоатом".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За його результатами – вартість активів, які були знищені та пошкоджені, станом на 1 листопада становить 28 мільярдів 184 мільйона гривень, зокрема основних засобів – 27 мільярдів 804 мільйонів гривень.

Остаточний розмір втрат і збитків, завданих Запорізькій АЕС Росією, буде визначений після деокупації станції та повної перевірки й інвентаризації всього майна.

НАЕК "Енергоатом" вживатиме всіх заходів, задля відшкодування всієї шкоди та збитків, завданих "Енергоатому", до відповідальності притягнули і країну-агресорку, і її державну корпорацію з атомної енергії "Росатом", яка разом з військовими РФ бере безпосередню участь у злочинах і актах ядерного тероризму.

Раніше ми також писали про те, що російські військові продовжують створювати загрозу на окупованій Запорізькій атомній електростанції. Окупанти відмовилися демілітаризувати Запорізьку АЕС і розміщують на атомній станції військове обладнання.

Також російські окупанти проводять несанкціоновані будівельні роботи на території сухого сховища відпрацьованого ядерного палива на Запорізькій атомній електростанції в тимчасово окупованому Енергодарі.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах