Росіяни розмістили військове обладнання на даху енергоблоку Запорізької АЕС

Росіяни розмістили військове обладнання на даху енергоблоку Запорізької АЕС.

Росіяни розмістили військове обладнання на даху енергоблоку Запорізької АЕС. Фото: delo.ua

Події
02 листопада 2022 10:03

Російські військові продовжують створювати загрозу на окупованій Запорізькій атомній електростанції. Окупанти відмовилися демілітаризувати Запорізьку АЕС і розміщують на атомній станції військове обладнання.

Росіяни вирішили розмістити військове обладнання на даху п'ятого енергоблоку. Там окупанти встановили обладнання РЕБ (радіоелектронна боротьба) для боротьби з засобами аеророзвідки. Про це повідомили у Головному управлінні розвідки МО України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також на промисловій зоні Запорізької АЕС розміщено чергову зміну окупантів. Водночас командний склад розосереджений по Енергодару та проживає у квартирах місцевих мешканців, які виїхали.

У перших числах вересня росіяни вивезли всю військову техніку із ЗАЕС через візит місії МАГАТЕ. Та, коли більша частина спостерігачів поїхала, Росія повернула зброю на атомну станцію. У МАГАТЕ закликали Росію негайно вивести війська із ЗАЕС.

Крім того, в Генштабі ЗСУ у жовтні зазначали, що Росія збільшила присутність своїх військ на ЗАЕС.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах