СБУ затримала президента заводу "Мотор Січ" Богуслаєва

СБУ затримала президента заводу "Мотор Січ" Богуслаєва

СБУ затримала президента заводу "Мотор Січ" Богуслаєва - фото: ssu.gov.ua

Події
23 жовтня 2022 10:11

СБУ затримала президента "Мотор Січі" та начальника Департаменту зовнішньоекономічної діяльності цього підприємства.

Як повідомили у Службі безпеки України, чиновники діяли у змові з наближеними до Кремля представниками російської корпорації "Ростех", яка є одним із головних виробників озброєнь для Росії.

З'ясувалося, що зловмисники налагодили транснаціональні канали незаконного постачання оптових партій українських авіадвигунів до країни-агресора. У РФ використовували їх для виробництва та ремонту російських ударних вертольотів типу:

  • Мі-8АМТШ-ВН "Сапсон";
  • КО-52 "Алігатор";
  • Мі-28Н "Нічний мисливець".

Ці зразки армійської авіації загарбники масово застосовували для повномасштабного вторгнення в Україну. Наші захисники збили далеко не один такий бойовий гелікоптер.

Щоб обійти встановлені обмеження на торгівлю з Росією, організатори схеми використовували підконтрольні комерційні структури у трьох країнах Близького Сходу, Європи та Східної Азії. Саме ці компанії надсилали замовлення українському виробнику для потреб зарубіжної сторони.

Ось тільки після отримання військової продукції посередники переправляли її до Росії. Крім того, противник використав своїх іноземних спільників для ремонту та обслуговування власної авіатехніки з використанням українських запчастин.

Під час розслідування співробітники Служби безпеки встановили всіх організаторів схеми. Їм оголосили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ст. 111-1 (колабораційна діяльність);
  • ст. 111-2 (допомога державі агресору).

Їх затримали.

СБУ затримала президента заводу СБУ затримала президента заводу
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах