На окупованих територіях Запоріжжя фізично немає людей для голосування на "референдумі", – Старух

На окупованих територіях Запоріжжя фізично немає людей для голосування на "референдумі", – Старух.

На окупованих територіях Запоріжжя фізично немає людей для голосування на "референдумі", – Старух. Фото: t.me/zoda_gov_ua

Події
24 вересня 2022 13:27

З тимчасово окупованих територій Запорізької області виїхало три чверті населення, тому для проведення "референдуму" людей немає фізично. 

- Щодо так званого референдуму. Наголошую, що всі спроби назвати ці дії "референдумом" є нікчемними. По-перше, на сьогодні три чверті населення тимчасово окупованих територій виїхало або на вільні землі України або за кордон. Тобто навіть математично неможливо буде довести, що проголосувала більшість населення. Людей там фізично немає, – повідомляє голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

По-друге, за його словами, ні в українському, ні тим більше в російському законодавстві немає законів про місцеві референдуми.

Вчора у мережі було чимало відео, на якому колаборанти ходять по помешканнях у супроводі озброєних військових. Тож голова області каже, що неважко зрозуміти, яку позначку люди поставлять під дулами автоматів.

- Тому результат псевдореферендуму цілком зрозумілий – російська пропаганда оголосить фейкові цифри, які кремль буде використовувати для подальших маніпуляцій. Стосовно таких дій окупантів у нас є дуже чітка позиція: це ні що інше, як спеціальна інформаційна операція, яка має легалізувати захоплення російськими військами українських територій, а також надати окупантам формальне право мобілізовувати в російську армію чоловіків з окупованих українських земель. Тут нічого нового: все це ми вже бачили у 2014 році в Криму та на Донбасі, – додав Старух.

Він звернувся до земляків, які сьогодні перебувають в окупації, з проханням максимально уникати, за можливості, участі у таких заходах. Найкращий варіант – змінити місце перебування на ці дні. А ще краще – виїхати на підконтрольну територію України.

Нагадаємо, що вчора, 23 вересня, колаборанти на захоплених Росією територіях Запорізької областей розпочали "референдум" про приєднання до РФ та призначили їх до 27 вересня.

Лідери західних країн вже заявили, що будь-які російські фіктивні "референдуми" в Україні будуть нелегітимними. Водночас президент РФ Володимир Путін 21 вересня сказав, що Росія визнає результати "референдумів".

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах