Опалювальний сезон у Запорізькій області: мешканцям окупованих території радять евакуюватись

Опалювальний сезон у Запорізькій області: мешканцям окупованих території радять евакуюватись.

Опалювальний сезон у Запорізькій області: мешканцям окупованих території радять евакуюватись. Фото: apostrophe.ua

Події
16 вересня 2022 12:53

На сьогодні підконтрольні території Запорізької області готові до початку опалювального сезону, зокрема у Запоріжжі та Вільнянську. Підготовка об’єктів теплопостачання відповідає рекомендованим Мінрегіоном плановим показникам і становить понад 80%. Для забезпечення роботи котелень було створено запаси палива.

За інформацією ОВА, під час засідання Державної комісії з питань ТЕБ та НС було розглянуто питання підготовки до опалювального сезону. На підконтрольних територіях області понад 80%  водопровідно-каналізаційних мереж готові та знаходяться в задовільному стані. Частина об’єктів частково або взагалі не функціонує через викликані обстрілами пошкодження.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зазначається, що основними ризиками цього опалювального сезону є відсутність газопостачання та електропостачання. Найбільше постраждають населені пункти на тимчасово окупованій території.

Очільник області Олександр Старух заявив, що мешканцям, які проживають на тимчасово окупованих територіях та в зоні ведення бойових дій рекомендується евакуюватись. 

В цілому по області особлива увага приділяється створенню централізованих пунктів обігріву. В першу чергу це бюджетні заклади, які опалюються твердим паливом. Створюються збільшені запаси палива та проводиться робота щодо забезпечення таких пунктів генераторами на випадок відсутності електроенергії.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах