Експерт розповів, що у Запоріжжі та Дніпрі може не бути опалювального сезону

Експерт розповів, що в цьому році у Запоріжжі та Дніпрі може не бути опалювального сезону.

Експерт розповів, що в цьому році у Запоріжжі та Дніпрі може не бути опалювального сезону. Фото: pixabay.com (Alexandra Koch)

Комуналка
02 вересня 2022 15:33

Без тепла у оселях можуть залишитися не лише прифринтові регіони України, а й Запоріжжя, Кривий Ріг та навіть Дніпро.

На думку голови Спілки споживачів комунальних послуг України Олега Попенка, внаслідок російської агресії цьогорічний опалювальний сезон може стати найважчим за весь час незалежності України. У той час як киянам радять запастися теплим домашнім одягом та ковдрами, у багатьох містах України опалювальний сезон може зовсім не розпочатися. І мова не лише про прифронтові міста.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами експерта, слід забути про опалювальний сезон у прифронтових містах – Слов’янську, Краматорську, Миколаєві, Харкові та інших.

- За даними мера Слов’янська Ляха, внаслідок обстрілів Слов’янська пошкоджено близько 600 будинків, а всього в місті 615 багатоповерхівок та до 20 тисяч приватних будівель. Ні про який опалювальний сезон не йдеться в таких умовах. Тож ні в Харкові, ні в Миколаєві та інших прифронтових містах, не буде опалювального сезону в принципі, – резюмує Олег Попенко.

Також Олег Попенко припускає, що опалювального сезону не буде і у Запоріжжі, Кривому Розі, і навіть у Дніпрі. Цілком можливо, що величезні проблеми з опалювальним сезоном чекатимуть на Сумську область, де останнім часом почастішали обстріли.

- Тому думати потрібно зараз, куди з’їжджати до приватного сектору на зиму, – дає порада експерт.

В обласній військовій адміністрації наголосили, що через відсутність газопостачання та величезні ризики залишитися без електропостачання місцевим мешканцям радять евакуюватися. У разі неможливості евакуації необхідно забезпечити резервне опалення з використанням альтернативних газу та електроенергії видів палива. Це може бути вугілля, дрова, пелети.

Що стосується підконтрольних територій, то тариф на газопостачання та теплопостачання далишиться на рівні опалювального періоду 2021/2022 року.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах