"ЗАЕС не можна атакувати": Гроссі запропонував Україні і РФ укласти угоду щодо станції

"ЗАЕС не можна атакувати": Гроссі запропонував Україні і РФ укласти угоду щодо станції.

"ЗАЕС не можна атакувати": Гроссі запропонував Україні і РФ укласти угоду щодо станції. Ілюстративне фото: apnews.com

Події
08 вересня 2022 16:07

Генеральний директор міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі запропонував укласти угоду між Україною та Росією щодо встановлення нейтральної зони навколо Запорізької атомної електростанції. Він закликає захистити ядерний обʼєкт від обстрілів.

Про це повідомила газета La Repubblica. Зазначається, що посадовець занепокоєний ситуацією, що склалася на ЗАЕС.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Ідея полягає в тому, щоб сказати росіянам та українцям: ви принципово згодні з тим, що станцію не можна атакувати? Тож давайте укладемо просту угоду щодо захисту, фактично "санктуаризації" (недоторканності) станції, – сказав Гроссі.

Нагадаємо, що раніше раніше ми повідомляли про те, що делегація МАГАТЕ на початку вересня відвідала Запорізьку атомну електростанцію. Експерти перевірили безпекову ситуацію на обʼєкті та опублікували результати. Двоє представників організації залишилися на ЗАЕС для контролю ситуації.

Також ми писали про те, що МАГАТЕ опублікували звіт за підсумками місії на Запорізьку атомну електростанцію. В організації наголосили на нагальній необхідності вжити заходів щодо запобігання ядерній аварії, ризик якої спричинено фізичними ушкодженнями станції унаслідок бойових дій. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах