В МАГАТЕ прозвітувалися про візит місії на ЗАЕС і закликали створити біля станції "зону безпеки"

В МАГАТЕ прозвітувалися про візит місії на Запорізькій АЕС.

В МАГАТЕ прозвітувалися про візит місії на Запорізькій АЕС. Фото: apnews.com

Події
06 вересня 2022 18:05

У МАГАТЕ опублікували звіт за підсумками місії на Запорізьку атомну електростанцію. В організації наголосили на нагальній необхідності вжити заходів щодо запобігання ядерній аварії, ризик якої спричинено фізичними ушкодженнями станції унаслідок бойових дій.

Також у МАГАТЕ заявили, що потрібно створити захисну зону навколо станції та припинити обстріл околиць Запорізької АЕС. Про це йдеться у звіті місії на сайті організації.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Сьогодні, 6 вересня, у МАГАТЕ опублікували звіт за підсумками місії на Запорізьку АЕС, яка розпочалася 1 вересня, попри спроби окупантів зірвати роботу місії.

Експерти організації переконані, що існує нагальна необхідність у тимчасових заходах щодо запобігання ядерній аварії, спричиненій фізичними збитками, завданими військовими засобами.

Також вони закликали негайно створити захисну зону навколо станції, щоб уникнути пошкоджень та припинити обстріли в районі станції, що можуть порушити фізичну цілісність ЗАЕС. У МАГАТЕ висловили готовність негайно розпочати консультації щодо створення такої зони безпеки.

На думку експертів МАГАТЕ, створення "зони безпеки" – єдиний шлях до запобігання "ядерному інциденту", який в умовах бойових дій стає практично неминучим.

У звіті згадано "низку інцидентів" на ЗАЕС, які порушили принципи ядерної безпеки.

Решта атомних станцій України, крім Запорізької, згідно з висновками експертів МАГАТЕ, продовжують безпечно працювати. Також у МАГАТЭ показали відеозвіт місії на ЗАЕС.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах