У Мелітополі підірвали штаб "Ми разом із Росією", що готував псевдореферендум

У Мелітополі підірвал штаб "Ми разом із Росією", що готував псевдореферендум.

У Мелітополі підірвал штаб "Ми разом із Росією", що готував псевдореферендум. Ілюстративне фото: t.me/info_zp

Події
08 вересня 2022 09:34

У тимчасово окупованому Мелітополі вчора ввечері, 7 вересня, підірвали штаб "Ми разом із Росією", який готував проведення псевдореферендуму по "воз'єднанню" Запорізької області з РФ.

- Ще на один крок далі від псевдореферендуму. Сьогоднішні вибухи у Мелітополі – це мінус черговий штаб "Єдіной Росії" у будівлі Нової пошти по вулиці Ломоносова, яку захопили окупанти, – повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров в ефірі національного телемарафону.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Представник окупаційної адміністрації Запорізької області Володимир Рогов заявив, що Україна "вчинила теракт", підірвавши черговий штаб "Ми разом із Росією", у якому велася підготовка до псевдореферендуму. За його словами, атака сталася після оприлюднення результатів "опитування щодо підтримки мешканцями регіону голосування про входження до складу Росії".

Пізніше в ефірі російського пропагандистського телебачення представник окупантів уточнив, що внаслідок вибуху у штабу ніхто не постраждав, було завдано лише матеріальних збитків. За його словами, у штабі сталося два вибухи.

Рух "Ми разом із Росією" окупаційна влада сторила після захоплення Мелітополя та інших південних регіонів України. Забезпеченням роботи штабів займаються правляча російська партія "Єдина Росія" та "Загальноросійський народний фронт". Про відкриття штабу у Мелітополі повідомлялося у липні.

Напередодні ми писали, що російські ЗМІ повідомили, що очільник окупованої частини Запорізької області Євген Балицький, який називає себе "головою" російської адміністрації Запоріжжя, підписав розпорядження про проведення псевдореферендуму про входження окупованої частини регіону в склад Росії.

Нагадаємо, що Мелітополь перебуває під контролем військ РФ від 25 лютого.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах