Місії МАГАТЕ доведеться стояти в черзі, щоб потрапити на Запорізьку АЕС

Місії МАГАТЕ доведеться стояти в черзі, щоб потрапити на Запорізьку АЕС.

Місії МАГАТЕ доведеться стояти в черзі, щоб потрапити на Запорізьку АЕС. Фото: energoatom.com.ua

Події
31 серпня 2022 14:52

Росіяни не робитимуть "спеціальних перепусток" для місії Міжнародного агентства з атомної енергії, яка планує проінспектувати окуповану Запорізьку атомну електростанцію.

- Місія МАГАТЕ стоятиме в черзі, щоб потрапити на (окуповану РФ) частину Запорізької області. Це викликано тим, що "спецперепустки" їм робити не будуть, – заявив колаборант, призначений окупантами членом "головної ради" області Володимир Рогов.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Рогов заявив, що місія могла б "швидше та безпечніше" дістатися на ЗАЕС із Росії через окуповані росіянами території.

Окупаційна "влада" очікує, що до Запоріжжя місія прибуде вранці у четвер, 1 вересня. Із Києва інспектори МАГАТЕ виїхали вранці 31 серпня.

Як повідомив очільник Запорізької ОВА Олександр Старух, місія МАГАТЕ вже у Запоріжжі.

Нагадаємо, що крім Гроссі, до складу місії МАГАТЕ входять 13 експертів із переважно "нейтральних країн". Серед них – представники Польщі та Литви, які Україна вважає дружніми, а також Сербії та Китаю, на які Україна дивиться з підозрою через їхні дружні стосунки з Москвою. Решта членів місії походять з країн, які здебільшого залишались осторонь війни в Україні або тримали відкритими канали комунікації з Кремлем. Серед них Франція, Албанія, Північна Македонія, Йорданія, Мексика.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах