Стало відомо, скільки триватиме місія МАГАТЕ на Запорізькій АЕС

Стало відомо, скільки пробуде місія МАГАТЕ на Запорізькій АЕС -

Стало відомо, скільки пробуде місія МАГАТЕ на Запорізькій АЕС - фото: t.me/energoatom_ua

Події
29 серпня 2022 17:58

У середу, 31 серпня, делегація Міжнародного агентства з атомної енергетики (МАГАТЕ) розпочне світ візит на Запорізьку атомну електростанцію. Місія триватиме чотири дні.

У розпорядженні журналістів The Wall Street Journal опинився внутрішній документ українського уряду. У ньому говориться про те, що місія МАГАТЕ на ЗАЕС розпочнеться 31 серпня і триватиме до 3 вересня.

Сьогодні, 29 серпня, директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі повідомив, що делегація на ЗАЕС уже в дорозі. На атомну станцію вона повинна заїхати з підконтрольної Україні території. Очільник Запорізької ОВА Олександр Старух сподівається, що результатом цього візиту стане повна демілітаризація АЕС. При цьому у Росії заявили, що не збираються виконувати цю умову.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Раніше видання Bloomberg із посиланням на джерела повідомляло, що МАГАТЕ розглядало поїздку на ЗАЕС до 5 вересня. При чому ще до початку повномасштабної війни інспектори планували на два тижні відвідати Запорізьку АЕС у вересні 2022 року. Це мала бути перша перевірка за останні 16 років. Та на тлі російської агресії місія потенційно зможе також провести оцінку наслідків обстрілу станції. Ці висновки можна буде використати для притягнення винних до відповідальності. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах