Старух спрогнозував, до чого призведе місія МАГАТЕ на Запорізьку АЕС

Старух спрогнозував, до чого призведе місія МАГАТЕ на Запорізьку АЕС -

Старух спрогнозував, до чого призведе місія МАГАТЕ на Запорізьку АЕС - фото: EPA/UPG

Події
29 серпня 2022 15:38

Сьогодні, 29 серпня, стало відомо, що делегація Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) вирушила на Запорізьку АЕС. Україна розраховує на демілітаризацію станції, але в Росії виступають проти цього.

Очільник Запорізької ОВА Олександр Старух заявив, що відповідні служби гарантуватимуть делегації МАГАТЕ безпеку на підконтрольній Україні території. Також він розраховує на демілітаризацію ЗАЕС.

- Ми розраховуємо, головне, на демілітаризацію. Як мінімум на те, що ворог має піти з атомної станції, прибрати все своє важке озброєння та боєприпаси. Демілітаризація станції – це першочергове, що має бути, – прокоментував Олександр Старух.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

При цьому прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Росія не планує демілітаризувати зону навколо Запорізької АЕС. Водночас він додав, що місія МАГАТЕ на станції необхідна і її можливі модальності обговорюватимуть на місці. Наразі відомо, що делегація заїде на Запорізьку атомну електростанцію із підконтрольної Україні території.

Нагадаємо, що окупанти, готуючись до приїзду місії МАГАТЕ, посилили тиск на персонал ЗАЕС – задля нерозголошення ними свідчень про злочини росіян на станції та використання її як військової бази.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах