США вимагають від окупантів негайно прибрати зброю з Запорізької АЕС

США вимагають від окупантів негайно прибрати зброю з Запорізької АЕС.

США вимагають від окупантів негайно прибрати зброю з Запорізької АЕС. Фото: hromadське.radio

Події
04 серпня 2022 17:54

Американська ядерна спільнота (ANS) закликала Росію негайно прибрати ракетні установки та іншу зброю з території Запорізької атомної електростанції. Про це йдеться в офіційній заяві організації.

- Збройні сили Росії повинні негайно вивести свою зброю з місця та прилеглої території, – йдеться в заяві.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зазначається, що поведінка РФ на ЗАЕС порушує міжнародне гуманітарне право, яке забороняє як напади на АЕС, так і використання цих об'єктів як живого щита, щоб уникнути ворожих атак або репресій.

Також в ANS вимагають надати Міжнародному агентству з атомної енергії (МАГАТЕ) негайний, повний та відкритий доступ до Запорізької АЕС та персоналу станції.

Нагадаємо, Запорізьку АЕС із 4 березня контролюють російські загарбники. Також під окупантами знаходиться місто-супутник АЕС – Енергодар. Під час захоплення станції окупанти відключили онлайн-моніторинг, щоб приховати свої дії від МАГАТЕ. У ніч проти 4 березня російські влаштували стрілянину на майданчику Запорізької АЕС, що призвело до пожежі.

Крім того, АЕС знаходиться під постійною загрозою ракетного удару, існує реальна загроза пошкодження енергопостачання в умовах бойових дій, що тривають в Україні.

Також раніше ми писали, що військовий експерт розповів, коли очікується деокупація Запорізької атомної електростанції.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах