У Запоріжжі знову затримали кримінального авторитета "Григору"

У Запоріжжі знову затримали кримінального авторитета "Григору".

У Запоріжжі знову затримали кримінального авторитета "Григору". Фото: zp.npu.gov.ua

Події
27 липня 2022 12:04

У Запоріжжі правоохоронці в черговий раз затримали кримінального авторитету на прізвисько "Григора".

Як повідомили у Нацполіції Запорізької області, 57-річного Григоренка Юрія Дмитровича розшукали за крадіжку автомобіля. Цього разу суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ще минулого, 2021 року, його судили, і він перебував у СІЗО, але мабуть "злодій у законі" вийшов на волю і вчинив черговий злочин.

У Запоріжжі знову затримали кримінального авторитету на прізвисько У Запоріжжі знову затримали кримінального авторитету на прізвисько

Варто нагадати, що 10 березня 2019 року поліцейські вкотре затримали кримінального авторитету " Григору ". Затриманий Григоренко неодноразово судимий, відбував тюремні строки у виконавчих установах. Однак останній найтриваліший термін Григоренка відбув у 2011 році – він півроку провів у Вільнянському СІЗО – його звинувачували у незаконному зберіганні наркотичних речовин. Після чого суд змінив йому запобіжний захід і звільнив з-під варти.

Через місяць після звільнення Григоренка знову затримали – на трасі під Запоріжжям він обстріляв з автоматичної зброї автомобіль, в якій знаходилася літня подружня пара. За словами самого "Григори", інцидент на дорозі виник внаслідок того, що водій "підрізав" його авто. Пізніше постраждалі заявили, що претензій до стрільця не мають і його не притягнули до відповідальності.

Крім того, після чергового виходу із СІЗО "Григора" став стріляти з вікна багатоповерхівки у центрі Запоріжжя по перехожих. Пізніше поліція повідомляла, що у цьому будинку знаходився підпільний бордель. Потім "Григора" став відстрілюватись від поліцейських, які прибули на виклик про стрілянину. Втікаючи від правоохоронців, він вистрибнув із вікна 3-го поверху та зламав ногу, після чого був затриманий.

Ще одним резонансним епізодом стала стрілянина, яку "Григора" відкрив у кафе, вимагаючи, щоб його безкоштовно обслужили.

1 жовтня 2020 року Григоренко разом із 30-річним знайомим проникли у квартиру 40-річного запорожця. Вони силоміць посадили чоловіка в машину і відвезли за місто, де протягом кількох годин били. За версією правоохоронців, "Григора" та його спільник вимагали викуп у родичів викраденого чоловіка, але так і не отримали його. Чоловік невдовзі помер від отриманих травм. Його тіло знайшли поліцейські.

У квітні 2021 року прокуратура Запорізької області повідомляла, що за вищезгаданим злочином передали обвинувальний акт до суду і на той час "Григора" перебував у СІЗО.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах