Старух розповів, чи вистачить хліба мешканцям Запорізької області цього року

Старух розповів, чи вистачить хліба мешканцям Запорізької області цього року - фото

Старух розповів, чи вистачить хліба мешканцям Запорізької області цього року - фото

Події
09 липня 2022 15:05

Незважаючи на бойові дії, на Запоріжжі продовжують збирати врожай. Звичайно, без проблем не обходиться. Глава ЗОВА розповів, чи вистачить мешканцям регіону хліба цього року.

Як повідомив Олександр Старух, основні проблеми зараз зі збутом зерна, бо порушено логістику. Також тяжко через бойові дії – ворог обстрілює поля, вони горять.

- За підрахунками, які на сьогодні зроблено, ми очікуємо на нормальний урожай. На окупованій території це буде 700 тисяч тонн, ранніх зернових – приблизно 400 тисяч тонн. Для задоволення потреб нам треба десь 100 тисяч тонн, плюс-мінус. А якщо зважати на те, що в нас залишилося ще 57% торішнього врожаю, то потреби нашого краю будуть закриті повністю. Потреби всієї України будуть закриті ще краще, тому що більшість територій не є окупованими, – сказав глава ЗОВА.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, раніше ми писали, що російські військові пошкодили магістральний газопровід та не дають ремонтній бригаді усунути проблему. Через відсутність газу У Мелітополі не можуть випікати хліб. Прилавки вже порожні.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах