На блокпостах окупанти вимагають від мешканців хабарі за виїзд із Мелітополя

На блокпостах окупанти вимагають від мешканців хабарі за виїзд із Мелітополя.

На блокпостах окупанти вимагають від мешканців хабарі за виїзд із Мелітополя. Фото: delo.ua

Події
21 червня 2022 17:18

Російські загарбники вигадують нові методи заробітку на тимчасово окупованих територіях. Цього разу вони вимагають гроші за виїзд, продаючи перепустки.

Так, російські окупаційні війська намагаються заробити на мешканців тимчасово окупованого Мелітополя та регіону, які евакуюються у безпечні місця. А самопроголошена незаконна влада вигадала перепустки на вільне проходження блокпостів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

– Від 300 до 3 000 гривень вимагають рашисти на блокпостах. Вони намагаються нажитися на наших людях. І це ще один доказ, що вони не збираються довго затримуватися. Тому для них головне – заробити якнайбільше грошей, а потім піти, – розповів мер Федоров.

У Мелітополі розробили ще одну корупційну схему. Вона стосується видачі перепусток, які видаються лише власникам вантажівок. Самопроголошена незаконна влада у такий спосіб намагається контролювати постачання товарів на окуповану територію, вимагаючи за це ще й "відкат".

За словами Федорова, якщо мешканці мають можливість евакуюватися на підконтрольну Україні територію, то вони мають це зробити.

– На території Мелітополя зараз залишатися небезпечно. Там закони сьогодні не працюють. Є суперечки між спецслужбами РФ, які між собою воюють, підривають, стріляють... Майже щодня трапляються ті чи інші вибухи, – розповів Федоров.

Нагадаємо, що у Запорізькій області запровадили нові правила переміщення на тимчасово окуповані території та виїзду з них. Докладніше про це можете прочитати тут.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах