В Запоріжжі на невизначений термін перенесли відкриття комплексу "Запорізька Січ"

У Національному заповіднику "Хортиця" спростували інформацію про відкриття "Запорізької Січі".

У Національному заповіднику "Хортиця" спростували інформацію про відкриття "Запорізької Січі". Фото: facebook.com/eugene.vik.zp

Події
29 квiтня 17:41

Днями в інтернеті почала поширюватися інформація про відкриття комплексу "Запорізька Січ" на Хортиці. Проте у Національному заповіднику "Хортиця" спростували ці чутки.

Зокрема, запорізький блогер Роман Косенко зазначив, що відкриття буде 5 травня. Інші джерела називали датою початку роботи 1 травня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Адміністрація заповідника "Хортиця" зазначила, що комплекс дійсно готують до відкриття, проте точної інформації щодо дати наразі немає.  

- Дійсно, Національний заповідник "Хортиця" планує у травні розпочати надання екскурсійних послуг та відкриття для громадян Історико-культурного комплексу "Запорозька Січ". Для цього проводяться всі необхідні підготовчі роботи та заходи, зокрема, щодо забезпечення безпеки відвідувачів та персоналу заповідника під час оголошення повітряної тривоги, - повідомили у заповіднику.

Повідомляється, що дата відкриття, час та умови роботи об’єктів, будуть визначені адміністрацією заповідника лише по завершенню усіх підготовчих заходів.

Нагадаємо, що у Запоріжжі офіційно дозволили гуляти островом Хортиця. Запорізька обласна військова адміністрація внесла правки до рішення щодо відвідування Хортиці, прийнятого ще на початку повномасштабного вторгнення. У новій версії документу зазначено, що людям можна перебувати у лісових територіях, наближених до туристичних обʼєктів.

Так, згідно з новою версією розпорядження, запоріжці можуть відвідувати сади та ріллі колишнього Державного сільськогосподарського підприємства "Хортиця", острів Байда, острів Дубовий, острів Розтьобін, скелі Три Стоги та Два брати.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах