Росія завезла до окупованого Мелітополя сирійських найманців

Росія завезла до окупованого Мелітополя сирійських найманців.

Росія завезла до окупованого Мелітополя сирійських найманців. Фото: Aaref WATAD/AFP

Події
21 червня 2022 09:44

До тимчасово окупованого Мелітополя увійшли сирійські найманці, яких завезли до міста росіяни.

Сирійських бойовиків, які перебувають на території міського авіаційного містечка, помітили місцеві жителі. Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров у ефірі телемарафону.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Авіамістечко – місцевість, розташована на північному заході Мелітополя. Неподалік військового аеропорту, де до вторгнення Росії базувалася 25-а бригада транспортної авіації ЗСУ.

За словами Федорова, якщо мешканці мають можливість евакуюватися на підконтрольну Україні територію, то вони мають це зробити.

- На території Мелітополя зараз залишатися небезпечно. Там закони сьогодні не працюють. Є суперечки між спецслужбами РФ, які між собою воюють, підривають, стріляють... Майже щодня трапляються ті чи інші вибухи. Сьогодні вночі були вибухи у військовій частині, яку вони захопили. На території цієї частини вже помітили сирійців, одягнених у форму РФ, – розповів Федоров.

На даний момент іншої інформації про перебування сирійських бойовиків у Мелітополі немає. Проте ще 1 квітня видання The New Your Times стверджувало, що росіяни привезли на війну в Україну близько 300 найманців із Сирії.

Збройні Сили України суттєво просунулися і вже знаходяться на межах Херсона. Українські захисники також наближаються до Мелітополя.

На Запорізькому напрямку ЗСУ перехопили ініціативу та готуються до наступу. Українські війська прагнуть якнайшвидше звільнити зараз окуповані населені пункти України. Першими у черзі Мелітополь та Токмак.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах