Яка ситуація у Запорізькій області на 8 червня

Яка ситуація у Запорізькій області на 8 червня.

Яка ситуація у Запорізькій області на 8 червня. Фото: zp.vgorode.ua

Події
08 червня 2022 09:25

Розпочався 105 день повномасштабної війни Росії проти України. Ворог постійно обстрілює позиції наших військ із артилерії. Яка ситуація у Запорізькій області на 8 червня – повідомили у Штабі Сил оборони Запорізького краю.

На Запорізькому напрямку армія РФ продовжує завдавати авіаційних ударів та ушкоджувати артилерією інфраструктуру мирних населених пунктів, намагаючись покращити своє тактичне становище. Ворожі війська здійснюють перегрупування своїх підрозділів, нарощують систему вогневої поразки, а також проводять повітряну розвідку.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Окупанти вдосконалювали інженерне обладнання другої лінії оборони, проводив повітряну розвідку із застосуванням БПЛА в окремих районах.

Основні сили та засоби загарбники продовжують зосереджуватись у районах Оріхова, Гуляйполя та Великої Новосілки Донецької області. Спостерігається посилення угруповання озброєнням та військовою технікою у районі Василівки. На інших рубежах по лінії розмежування ведуться стримуючі дії без особливостей.

Загарбники вели обстріли з усього спектру їх озброєння за такими напрямками: Вільне поле, Чарівне, Залізничне, Кам'янське, Білогір'я, Гуляйполе, Полтавка, Новоданилівка, Новосілка, Червоне, Малинівка, Оріхів, Ольгівське, Успенівка.

Чергові обстріли з реактивних систем залпового вогню по цивільній інфраструктурі та мирним будинкам зазнали Оріхів, Гуляйполе, селище Комишуваха, села Таврійське, Новоданилівка, Новоандріївка Пологівського району та село Кам'янське Василівського району.

Українські сили ППО вранці 7 червня збили ворожу ракету над Запоріжжям.

Внаслідок артилерійських ударів у районі села Таврійське та селища Комишуваха осколкові поранення отримав неповнолітній хлопець, чоловік та жінка.

Окрім цього, частково пошкоджено близько 20 будинків, олейницю, автомобіль та приміщення магазину в Оріхові, Гуляйполі, Комишуваху та селі Таврійське.

Тимчасово непідконтрольними територіями області залишаються населені пункти: Бердянського району, Мелітопольського району, Василівського району, Пологівського району (крім Оріхова та Гуляйполя).

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах