Порушено кримінальну справу через викрадення окупантами з музею Мелітополя скіфського золота

Окупанти вкрали колекцію скіфського золота із Мелітопольського музею.

Окупанти вкрали колекцію скіфського золота із Мелітопольського музею. Фото: uatv.ua

Події
11 травня 2022 12:56

Запорізька прокуратура відкрила кримінальне провадження у справі викрадення скіфського золота військовими Російської Федерації.

Як повідомили в Офісі генерального прокурора України, за даними слідства, у квітні військові та представники окупаційної адміністрації Росії викрали історико-культурні цінності з Мелітопольського краєзнавчого музею.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За попередніми даними, серед викраденого була колекція скіфського золота, знайдена археологами у 50-ті роки минулого століття.

Окупанти вкрали колекцію скіфського золота із Мелітопольського музею.Окупанти вкрали колекцію скіфського золота із Мелітопольського музею. Фото: uatv.ua

Також раніше ми писали про те, що окупанти з музеїв у тимчасово окупованому Криму відправили до Мелітополя "експертів", щоб вони оцінили скіфське золото. Однак, не все так добре і окупанти знайшли не все, що їм потрібне. Адже російські військові вкрали одну із співробітниць музею.

Нагадаємо, що раніше окупанти розбили та пограбували замок Попова у Василівці. Окупанти вибили двері, розтрощили вікна. Вони знищили все, що було на їхньому шляху.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах