З понеділка в Мелітополі окупанти вводять рублі

З понеділка в Мелітополі окупанти запроваджують рублі.

З понеділка в Мелітополі окупанти запроваджують рублі. Фото: shutterstock.com

Події
29 квiтня 2022 13:05

Окупанти РФ планують від понеділка, 1 травня, ввести в обіг рублі замість гривень у тимчасово окупованому Мелітополі.

У Мелітополі загарбники вели політику терору, щоб запровадження рубля стало майже неминучим. Блокуючи постачання товарів з України, вони заохочували до закупівлі російської продукції. Перші розмови про введення "дерев'яної" валюти розпочалися ще місяць тому. Про це під час так званого брифінгу повідомила самопроголошена в.о. мера Мелітополя Галина Данильченко.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

З того часу окупанти почали завозити товари російського виробництва з Криму, а мелітопольських підприємців, які займаються торгівлею, поставили перед фактом: або ви торгуєте нашим товаром, або взагалі не торгуєте. Так дрібний торговельний бізнес змушують укладати договори із російськими дистриб'юторами.

За словами гауляйтера, рубль у Мелітополі буде запроваджено вже з 1 травня. Він використовуватиметься одночасно з гривнею. Цінники на товарах повинні вказувати вартість як у гривнях, і у рублях.

Рубль запроваджують, за словами "мера", для того, щоб "забезпечити виплати пенсіонерам та зарплати працівникам бюджетної сфери", тому що "українська влада заблокувала банківські рахунки, позбавивши мелітопольців можливості отримувати свої гроші". На жаль, Галина Данильченко замовчує історію з 5 мільйонами гривень пенсій, які за її наведенням окупанти вкрали з відділень Укрпошти.

Як повідомили в Офісі Генерального прокурора України, розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом ведення агресивної війни проти України з використанням збройних сил та економічних засобів боротьби, а також насильницькою зміною конституційного ладу.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах