За фактом запровадження рублів на території Запорізької області розпочато розслідування

За фактом запровадження рублів на території Запорізької області розпочато розслідування.

За фактом запровадження рублів на території Запорізької області розпочато розслідування. Фото: shutterstock.com

Події
31 березня 2022 09:43

Військові росії насильно вводять в обіг рублі замість гривень на тимчасово окупованих територіях Запорізької області. За цим фактом розпочато досудове розслідування.

Як повідомили в Офісі Генерального прокурора України, розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом ведення агресивної війни проти України з використанням збройних сил та економічних засобів боротьби, а також насильницькою зміною конституційного ладу.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У Токмаку окупанти розробляють план заходів з повного переходу з 4 квітня на валюту рф (рублі) при розрахунках городян за будь-який товар у місті (готівкові та безготівкові оплати). Також російські окупанти намагаються ввести в обіг власну "дерев'яну" валюту у Мелітополі.

Правоохоронці встановили, що після рішення російською федерацією 24 лютого 2022 року розпочати агресивну війну проти України, посадові особи Центрального банку росії на виконання вказівок вищого керівництва здійснювали примусове обмеження обороту готівкової та безготівкової гривні на тимчасово не контрольованих українською владою територій.

Незважаючи на те, що згідно з Конституцією України грошовою одиницею України є гривня, натомість вони вводили в обіг російський рубль. Таким чином, росія створює додаткові передумови для гуманітарної кризи на тимчасово захоплених територіях України.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах