Яка ситуація у Запорізькій області на 14 квітня

Яка ситуація у Запорізькій області на 14 квітня.

Яка ситуація у Запорізькій області на 14 квітня. Фото: Vgorode

Події
14 квiтня 2022 11:06

Почався 50-й день війни Росії проти України. Яка ситуація у Запорізькій області на 14 квітня – розповіли у ЗОВА.

Загроза застосування противником ракетного озброєння по об'єктах військової та цивільної інфраструктури по всій території Запорізького краю на сьогоднішній день залишається високою. Також є можливість активації дій російських окупантів з метою просування на місто Запоріжжя.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У Пологівському напрямку окупанти намагаються утримати захоплену територію. Вони проводять повітряну розвідку безпілотниками, обстрілюють українських військових та місцеве населення із реактивних систем залпового вогню, намагаючись захопити окремі населені пункти. Але в них нічого не виходить, бо українські захисники завдають ударів і вороги зазнають втрат.

У тимчасово окупованому Мелітополі невідомі українські патріоти ліквідовують російських загарбників. Є інформація про те, що у Мелітополі буде розстріляно автомобіль з маркуванням Z, після чого окупанти посилили контроль на своїх блокпостах.

Також учора, 13 квітня, піротехніки ДСНС знищили чотиризалповий елемент реактивного снаряду "Град" сучасного виробництва у селі Новояківлівка. Ще один артилерійський снаряд було знищено у селі Григорівка.

російські військові обстріляли село Новоселівка Пологівського району. Снаряд потрапив до житлового будинку та в результаті постраждав 10-річний хлопчик. Він отримав тяжкі поранення. Також ведеться розслідування за фактом обстрілу села Новояківлівка Комишевахської ОТГ Запорізького району. Там окупанти використовували заборонені Женевською конвенцією фосфорні боєприпаси. Внаслідок їх атаки пошкоджено приватні будинки. Люди не постраждали.

У Мелітополі російські окупанти вкрали 3 мільйони гривень, які призначалися для виплат пенсій та субсидій із одного з поштових відділень міста.

Військові країни-агресора продовжують викрадати автомобілі у мирних жителів: 9 квітня російські викрали дві вантажівки з причепами в Пологах.

В Енергодарі окупанти продовжують шукати довірчих городян, які за винагороду віддадуть їм зброю.

у Мелітопольському районі окупанти розставляють колаборантів на ключові посади. Одна з спільників російських військових працює директрисою в одному з технікумів. Вона, успадковуючи терористичні методи окупантів, залякує батьків та учнів. Погрожує їм винятком. А освітян схиляє до співпраці.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах