За добу вбили півсотні окупантів: яка ситуація у Запорізькій області на 23 березня

За добу вбили півсотні окупантів: яка ситуація у Запорізькій області на 23 березня

За добу вбили півсотні окупантів: яка ситуація у Запорізькій області на 23 березня - фото: facebook.com/okPivden

Події
23 березня 2022 11:32

Ситуація у Запорізькій області все ще напружена. Але у супротивника багато втрат. Окупантів беруть у полон, старший офіцер навіть здався сам.

Вбили окупантів

Як повідомив спікер ЗОВА Іван Ареф'єв, за вчорашню добу, сьогоднішню ніч та ранок наші бійці завдали суттєвих втрат російським окупантам. Вони знищили 50 військовослужбовців Росії, одну бойову машину піхоти та 5 бронетранспортерів, а один бронетранспортер забрали.

Ще 10 окупантів полонили. Більше того, один із старших офіцерів підрозділів Росії здався в полон українським бійцям, які стримують атаку ворога.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Окупанти викрали рятувальників

Бої все ще тривають. Окупанти не дотримуються домовленостей про гуманітарні коридори. Вчора, 22 березня, під час руху гумконвою за маршрутом Запоріжжя-Бердянськ-Маріуполь на території тимчасово непідконтрольної ЗС України окупанти затримали співробітників ДСНС України, які перебували в колоні з гуманітарним вантажем. Вони викрали майора служби цивільного захисту Сергія Шпаковського та прапорщика служби цивільного захисту Олександра Щиковського. Де вони зараз – невідомо. За наявними даними, затримання проходило військовослужбовцями так званої ДНР в районі населеного пункту Мангуш.

Тимчасово окуповані території на межі гуманітарної катастрофи

Через постійні бої гуманітарну допомогу поки що неможливо доставити до всіх населених пунктів області. Про відсутність їжі, ліків та засобів гігієни нам регулярно розповідають мешканці Полог, Гуляйполя, Токмака, Мелітополя та інших міст та сіл, які тимчасово окуповані.

Рятувальники ДСНС у Запорізькій області повідомили, що доставили польову кухню із продуктами для організації харчування на території дитячого садка у місті Токмак. У Гуляйполі привезли технічну воду на вирішення побутових потреб населення. Передали благодійну допомогу тим, хто потребує міста Пологи: їжу, воду, речі особистої гігієни, яку забезпечили волонтерські організації.

Які гуманітарні коридори працюватимуть 23 березня

Бердянськ – Запоріжжя

Місце збирання: спорткомплекс на вул. Мелітопольське шосе, 27

З 9:00 до 10:00 автобуси будуть подані до площі навпроти спорткомплексу для початку евакуації.

Згідно з досягнутими домовленостями, сьогодні мають відпустити наших водіїв та працівників ДСНС, яких учора захопили на блокпоста у місті Мангуш. Якщо цих домовленостей буде дотримано, то мають працювати ще два маршрути

Мангуська громада – Запоріжжя

Місце зборів: село Юрівка Мелекінської сільської ради, пансіонат «Зміна»

Микільське – Запоріжжя

Місце зборів: школа №2, вул. Паркова, 23

Пологи – Запоріжжя

Місце зборів – міська рада

Автобуси для евакуації вже відправлено із Запоріжжя.

Гуляйполе – Запоріжжя

Місце збору – міська рада, вул. Шевченка, 15/2.

Автобуси для евакуації вже відправлено із Запоріжжя.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах