На Запорізьку АЕС приїхали російські інженери та кажуть, що "це територія рф"

На Запорізьку АЕС приїхали російські інженери та кажуть, що "це територія Росії"

На Запорізьку АЕС приїхали російські інженери та кажуть, що "це територія Росії" - фото minprom.ua

Події
12 березня 2022 13:30

Вже восьму добу Запорізька АЕС в Енергодарі перебуває під окупацією російських окупантів. Вчора туди привезли 11 цивільних осіб із Росатому.

Як повідомляють в "Енергоатомі", серед осіб, що прибули, було ідентифіковано дві людини – головний інженер Балаківської АЕС Олег Романенко та заступник головного інженера Ростовської АЕС Іван Махалов. Ці люди повідомили, що їх направили "для оцінки ядерної та радіаційної безпеки після обстрілів та захоплення станції, а також для надання допомоги з ремонтами". Друга причина – відмова проукраїнського керівництва та персоналу ЗАЕС співпрацювати з окупантами.

- У той же час, інший представник окупантів, який представився керівником «військово-цивільної адміністрації», заявив, що ця територія Росії і буде такою назавжди, а Запорізька АЕС вже належить до системи управління концерну Росатом, – повідомили у нашому Енергоатомі.

Тим часом, на 11 ранку 12 березня український персонал станції працює на всіх шести енергоблоках. Але, на жаль, усі технічні питання керівництво станції змушують узгоджувати із окупантами.

Працівники перебувають під сильним тиском з боку окупантів. Вони опираються, відмовляються співпрацювати з військовослужбовцями та висловлюють неприязне ставлення до них.

На даний момент усі атомні електростанції України працюють стабільно.

Нагадаємо, 4 березня на ЗАЕС була пожежа через обстріл окупантів.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах