Побиття школярок у Запоріжжі: на п'ятьох дівчат чекає суд

Побиття школярок у Запоріжжі: на п'ятьох дівчат чекає суд.

Побиття школярок у Запоріжжі: на п'ятьох дівчат чекає суд. Фото: prostir.ua

Події
22 лютого 2022 09:21

Ще 22 листопада 2021 року у Шевченківському районі Запоріжжя група дівчаток-підлітків жорстоко побила своїх однолітків на шкільному спормайданчику, вимагаючи 5 000 гривень. Стало відомо, що правоохоронці завершили розслідування та п'ятьох підозрюваних відправили під суд.

Як повідомили у прес-службі прокуратури, до суду направлено обвинувальний акт щодо п'ятьох дівчат, які брали участь у побитті. Дівчат судитимуть за низкою статей: хуліганство, вимагання грошей та викрадення майна, пограбування та розбої.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Наразі четверо з обвинувачених перебувають під домашнім арештом. Найактивніша дівчина утримується під вартою.

Як ми раніше повідомляли, жорстке побиття сталося увечері 22 листопада на території шкільного стадіону. П'ять підлітків били ногами та руками трьох дівчаток 13, 14 та 16 років. Спочатку поліція відкрила кримінальну справу за статтею "навмисні легкі тілесні ушкодження". Але коли відео побиття потрапило до соцмережі та викликало резонанс, справу перекваліфікували на "хуліганство" та "вимагання".

8 грудня суд обрав запобіжний захід для 16-річної Ксенії, яка була найактивнішою учасницею побиття. Її відправили до СІЗО на 60 діб без права внесення застави. У той же день було обрано запобіжний захід ще для двох підозрюваних у вигляді нічного домашнього арешту із забороною залишати зареєстроване місце проживання з 21:00 до 06:00 ранку. Двом дівчатам, що залишилися, 9 грудня, суд обрав запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту з 17:00 до 07:00 на час досудового розслідування.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах