У Запоріжжі цього року може розпочатися реконструкція площі Фестивальної

У Запоріжжі цього року може розпочатись реконструкція площі Фестивальної.

У Запоріжжі цього року може розпочатись реконструкція площі Фестивальної. Фото: zoda.gov.ua

Події
18 лютого 2022 11:26

У Запоріжжі цього року може розпочатись реконструкція площі Фестивальної. На його реалізацію планують виділити 5 мільйонів гривень.

За інформацією прес-служби Запорізької ОДА, проект вже повністю готовий, але оскільки об'єкт є дуже масштабним, його планують розділити на етапи та реалізовувати протягом кількох років. На реконструкцію слід залучати кошти з міського, обласного та державного бюджетів.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Якщо проект затвердять, то першої черги можуть розпочати цього року. Планується розпочати з реконструкції площі для масових заходів. За попереднім проектом, тут планують створити двосторонню сцену, санвузли, зони відпочинку. Також збираються оновити фонтан, який за планом проектантів втілюватиме тему дніпровських порогів. У наступних чергах відбудеться реконструкція паркової зони.

Читайте також:

- Це питання давно назріло. Адже Фестивальна – головна площа не лише Запоріжжя, а й усієї Запорізької області. Вона чекає на ремонт понад 20 років. І ми разом маємо попрацювати, щоб вона почала змінюватися. Це центр міста, його обличчя, яке необхідно терміново упорядкувати, – зазначив голова ОДА Олександр Старух.

Візуалізація проекту реконструкції площі Фестивальної у Запоріжжі.Візуалізація проекту реконструкції площі Фестивальної у Запоріжжі. Фото: zoda.gov.ua

Нагадаємо, раніше в Запоріжжі оприлюднили проект реконструкції греблі ДніпроГЕС. Оновлений автопереїзд через греблю складатиметься з двох ярусів у кілька смуг кожен. Планується, що на нижньому ярусі, крім транспортних смуг, будуть пішохідні тротуари. На другому ярусі – разом із рухом транспорту передбачені велодоріжки в обидві сторони.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах