У Запоріжжі зросла вартість абонплати за опалення

У Запоріжжі зросла вартість абонплати за опалення.

У Запоріжжі зросла вартість абонплати за опалення. Фото: budport.com.ua

Комуналка
10 листопада 2022 18:14

Запорізькій концерн "Міські теплові мережі" підвищив плату за абонентське обслуговування з постачання теплової енергії. Відповідний наказ підписав гендиректор концерн "Міські теплові мережі" Олександр Грек.

Варто зазначити, що законом заборонено підвищувати тарифи на опалення та гарячу воду до завершення воєнного стану та ще півроку після скасування такого стану. Але у законодавстві нічого не сказано про "абонплату".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Можливо саме тому концерн "МТМ" цей платіж на послугу з постачання теплової енергії збільшили. Вже у квитанціях за жовтень в цій графі абоненти, хто має загальнобудинковий тепловий лічильник (примітка – це більшість будинків у місті), побачать до сплати 24 гривні, хто не має – 18,96 гривень.

За словами запоріжського краєзнавця Артема Бородіна, безпосередньо тариф на теплову енергію складається з її виробництва, транспортування, постачання. Кожна зі складових включає в себе у тому числі заробітну плату. Зарплата ж є левовою часткою і так званого "абонентського обслуговування". Окрім зростання цієї статті витрат, "Тепломережі" планують більше витрачати на канцелярію, друк та доставку платіжок. Значно збільшили "матеріальні, загальновиробничі, адміністративні" та "інші" витрати.

Фото: facebook.com/art.b0rodin

Нагадаємо, що з 1 листопада 2021 року у платіжках Концерну "ГТС" з'явився рядок про абонентську плату.

Зазначимо, що якщо ви не користуєтеся гарячою водою, то вам все одно доведеться платити абонплату. Теж стосується і тих людей, які користуються бойлерами для нагрівання води.

А ось відмовитися від абонплати можна лише всім будинком, обравши колективну форму договору. У такому разі абонентське обслуговування мереж виконуватиме управитель або інша уповноважена власником особа.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах