У Запоріжжі затвердили нові тарифи на абонплату

У Запоріжжі затвердили нові тарифи на абонплату

У Запоріжжі затвердили нові тарифи на абонплату Фото: budport

Комуналка
01 грудня 2021 17:22

Сьогодні, 1 грудня, у Запоріжжі знизили абонентську плату на тепло та гарячу воду для населення.

Гендиректор Концерну ГТС Олександр Грек повідомив, що Концерн запропонував зменшити розмір абонентської плати за тепло до 18,78 гривень на місяць. З тарифу абонплати виключено витрати на судові позови щодо боржників. Також для цього у бюджеті міста необхідно передбачити кошти на закупівлю приладів обліку так званого обмінного фонду, що використовується при ремонті, повірці загальнобудинкових лічильників. Загалом зниження становитиме понад 30%.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Закупівля має бути профінансована у рамках фінансової допомоги, яка у бюджеті 2022 року буде передбачена для концерну ГТС. Це дозволить значно зменшити розмір абонентської плати.

І якщо більшість запорізьких багатоповерхівок обладнано загальнобудинковими лічильниками тепла. То загальнобудинкові лічильники гарячої води встановлені в порівняно невеликій кількості будинків. За наявності загальнобудинкових лічильників після зниження абонплата за гарячу воду складе 12,63 гривень на місяць. З тарифу виключено закупівлю обмінного фонду приладів обліку.

На скільки можуть зменшити абонплату на опалення та гарячу воду.На скільки можуть зменшити абонплату на опалення та гарячу воду. Фото: zp.gov.ua

Нагадаємо, що з 1 листопада у платіжках Концерну "ГТС" з'явився рядок про абонентську плату. Щомісяця протягом усього року споживачі мають сплачувати 28,02 гривні за опалення та 27,63 гривні за гарячу воду. Якщо ви не користуєтеся гарячою водою, то вам все одно доведеться платити абонплату. Теж стосується і тих людей, які користуються бойлерами для нагрівання води. Докладніше про те, як відмовитися від абонплати, читайте тут.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах