Абонплата на тепло у Запоріжжі: що це, скільки і кому доведеться платити

Абонплата на тепло у Запоріжжі: що це, скільки і кому доведеться платити. Фото: budport

Абонплата на тепло у Запоріжжі: що це, скільки і кому доведеться платити. Фото: budport

Комуналка
21 жовтня 2021 14:29

У Запоріжжі введуть абонплату на постачання опалення та окремо – гарячої води. Наразі деяким городянам доведеться платити за комуналку більше.

Так, з 1 листопада "Міські теплові мережі" вводять нові договори на обслуговування абонентів. Розрахована абонплата на послугу з постачання теплової енергії становитиме 28,02 гривні на місяць, а на послуги з постачання гарячої води – 27,63 гривні на місяць. Про це повідомили у прес-службі відомства.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Проте зазначається, що граничний розмір абонентської плати не може перевищувати 33 гривні 84 копійки на місяць. Абонплата не нараховуватиметься лише тим городянам, які не мають послуги в будинку. Наприклад, якщо в будинку немає централізованого гарячого водопостачання та у квартирах стоять газові колонки. Або якщо від централізованої гарячої води повністю відмовився весь будинок.

Якщо ви не користуєтеся гарячою водою, то вам все одно доведеться платити абонплату. Теж стосується і тих людей, які користуються бойлерами для нагрівання води.

А ось відмовитися від абонплати можна лише всім будинком, обравши колективну форму договору. У такому разі абонентське обслуговування мереж виконуватиме управитель або інша уповноважена власником особа.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах