У Запоріжжі повернули колишні ціни на проїзд у маршрутках після незаконного підвищення

У Запоріжжі повернули колишні ціни на проїзд у маршрутках після незаконного підвищення.

У Запоріжжі повернули колишні ціни на проїзд у маршрутках після незаконного підвищення. Фото: zp.vgorode.ua

Транспорт та інфраструктура
05 травня 2022 14:58

Самовільне підвищення цін на проїзд у Запоріжжі є незаконною самодіяльністю окремих перевізників. Приватні перевізники вже поновили законні ціни на проїзд.

Як повідомив виконувач обов'язків мера Запоріжжя Анатолій Куртєв, сьогодні на частині приватних маршрутів повернулася колишня ціна: замість 10 гривень за проїзд пасажири знову платять по 8. Наприклад, це стосується маршруту №76. Відомо і про інші приклади.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як у підсумку зауважив Куртев, ціни підвищили самовільно. При цьому він погодився, що перевізники відчувають низку реальних труднощів. Більше того, разом із керівництвом ЗОВА міська влада обговорює можливість запровадження мораторію на підвищення тарифів на пасажирські перевезення.

Слід зазначити, що з 3 травня на 1-2 гривні зросла ціна на проїзд на деяких приватних маршрутах Запоріжжя. Очевидно, подорожчання було обумовлено зростанням цін на паливо та його дефіцитом.

У мерії відбулася зустріч, на якій влада та власники маршрутів домовилися про те, що до вечора 4 травня будуть подані пропозиції щодо нових цін на проїзд, які задовольнять усі сторони. А тих, хто підвищив ціни самовільно, "не залишать поза увагою". Будуть вивчені контракти та ухвалено рішення про звернення до правоохоронних органів.

- Якщо перевізники порушуватимуть вимоги законодавства України, то ми надсилатимемо відповідні матеріали до Державної служби безпеки на транспорті. Запевняю вас, що міська влада завжди діятиме в рамках правового поля, – заявив Куртев.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах