Удар по цивільній колоні у Запоріжжі: зросла кількість жертв і постраждалих

Удар по цивільній колоні у Запоріжжі: зросла кількість жертв і постраждалих.

Удар по цивільній колоні у Запоріжжі: зросла кількість жертв і постраждалих. Фото: 061.ua

Події
30 вересня 2022 18:11

Раніше ми писали, що сьогодні вранці, 30 вересня, російські окупанти завдали ракетного удару по гуманітарній колоні у Запоріжжі, де загинули 23 особи. Стало відомо, що кількість загиблих внаслідок обстрілу окупантими колони з цивільними у Запоріжжі зросла до 26 людей, постраждалих – до 85.

Близько 07:10 російська армія випустила три ракети С-300 по гуманітарній колоні, яка стояла поблизу авторинку в районі траси Запоріжжя-Оріхів. Серед потерпілих є діти, про це повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Поранених є на цей час 85 осіб, і всього ми маємо 111 загиблих та поранених внаслідок цієї страшної трагедії, теракту, який вчинила російська влада. Фактично сьогодні свідомо було завдані ці удари. Тут завжди, щодня перебувають лише цивільні, які збираються переїжджати на тимчасово окуповану територію. Це старші люди, жінки з дітьми, сім'ї, – повідомив Монастирський.

Начальниця відділу зв’язків зі ЗМІ Головного управління ДСНС в Запорізькій області Юлія Баришева зазначила, що сьогодні планувався виїзд 248 автомобілів. На момент обстрілу, в автомобілях перебували близько 100 людей. Переважно там знаходилися місцеві, які перевозять своїм родичам на окуповану територію побутові речі, харчові продукти, ліки.

За словами мера тимчасово окупованого Мелітополя Івана Федорова, серед постраждалих жінки та діти, в тому числі мелітопольці. 5-річній дитині осколок потрапив в живіт, лікарі боряться за її життя. 3-річна дитина чудом вижила, але залишилась сиротою. Постраждали волонтери, які перевозять ліки на ТОТ і евакуюють звідти людей. Звичайні люди, які їдуть підтримати родичів і повертаються назад.

Нагадаємо, що заступник голови ОПУ Кирилл Тимошенко заявив, що російські загарбники випустили по Запоріжжю 16 ракет із зенітно-ракетних комплексів С-300.

При цьому самі російські терористи назабно брешуть, заявляючи, що начебто ЗСУ нанесли удари по мирному населенню у Запоріжжі. Спочатку колаборант Рогов писав про "високотні удари" по "бойовикам Зеленського". А коли з'явилася інформація про удар по скупченню мирних людей, уже почали писати, що це ЗСУ.

Раніше ми писали, що ворог завдав ракетного удару по цивільній гуманітарній колоні на виїзді з обласного центру. Люди стояли в черзі для виїзду на тимчасово окуповану територію, щоб забрати своїх родичів, відвезти допомогу.

Завтра, 1 жовтня, у Запоріжжі оголошено День жалоби за загиблими від ранкового ракетного удару російських окупантів.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах