Зросла кількість загиблих та поранених внаслідок ракетного удару по Запоріжжю 30 вересня

Зросла кількість загиблих та поранених внаслідок ракетного удару по Запоріжжю 30 вересня.

Зросла кількість загиблих та поранених внаслідок ракетного удару по Запоріжжю 30 вересня. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Події
30 вересня 2022 13:24

Ранее мы писали, что сегодня утром, 30 сентября, российские оккупанты нанесли ракетный удар по гуманитарной колонне в Запорожье, где погибли 23 человека. Стало известно, что выросло число погибших и раненых.

Близько 07:10 російська армія випустила три ракети С-300 по гуманітарній колоні, яка стояла поблизу авторинку в районі траси Запоріжжя-Оріхів. Наразі відомо про 25 загиблих та близько 60 поранених, серед потерпілих є діти, про це повідомили у Офісі Генпрокурора України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Оновлено:

Як повідомили у Нацполіції Запорізької області, наразі відомо про 74 поранених. Але ця цифра може збільшуватись.

За словами мера тимчасово окупованого Мелітополя Івана Федорова, станом на 12:00 25 людей загинуло. Серед постраждалих жінки та діти, в тому числі мелітопольці. 5-річній дитині осколок потрапив в живіт, лікарі боряться за її життя. 3-річна дитина чудом вижила, але залишилась сиротою.

Постраждали волонтери, які перевозять ліки на ТОТ і евакуюють звідти людей. Звичайні люди, які їдуть підтримати родичів і повертаються назад.

Відомо, що сьогодні на виїзд із Запоріжжя зареєструвалися 248 цивільних автомобілів. На момент обстрілу на місці було близько 100 людей.

Нагадаємо, що заступник голови ОПУ Кирилл Тимошенко заявив, що російські загарбники випустили по Запоріжжю 16 ракет із зенітно-ракетних комплексів С-300.

При цьому самі російські терористи назабно брешуть, заявляючи, що начебто ЗСУ нанесли удари по мирному населенню у Запоріжжі. Спочатку колаборант Рогов писав про "високотні удари" по "бойовикам Зеленського". А коли з'явилася інформація про удар по скупченню мирних людей, уже почали писати, що це ЗСУ.

Раніше ми писали, що ворог завдав ракетного удару по цивільній гуманітарній колоні на виїзді з обласного центру. Люди стояли в черзі для виїзду на тимчасово окуповану територію, щоб забрати своїх родичів, відвезти допомогу.

Завтра, 1 жовтня, у Запоріжжі оголошено День жалоби за загиблими від ранкового ракетного удару російських окупантів.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах