У Запорізькій області оголосили жалобу за загиблими від ракетного удару

1 жовтня 2022 року – день жалоби у Запоріжжі та Запорізькій області.

1 жовтня 2022 року – день жалоби у Запоріжжі та Запорізькій області. Фото: caddetailsblog.com

Події
30 вересня 2022 11:08

Сьогодні зранку, 30 вересня, російські окупанти нанесли ракетний удар по гуманітарній колоні у Запоріжжі. Відомо про 23-х загиблих. Тому завтра, 1 жовтня, у Запоріжжі оголошено День жалоби за загиблими від ранкового ракетного удару російських окупантів.

- Тужить усе місто. Навіть небо стало чорним і плаче за обірваними життями людей. Вічна памʼять. Щирі співчуття рідним та близьким загиблих. Ми помстимося. Росія – країна-терорист, – повідомив виконуючий обов'язки мера Запоріжжя Анатолій Куртєв.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, що заступник голови ОПУ Кирилл Тимошенко заявив, що російські загарбники випустили по Запоріжжю 16 ракет із зенітно-ракетних комплексів С-300.

При цьому самі російські терористи назабно брешуть, заявляючи, що начебто ЗСУ нанесли удари по мирному населенню у Запоріжжі. Спочатку колаборант Рогов писав про "високотні удари" по "бойовикам Зеленського". А коли з'явилася інформація про удар по скупченню мирних людей, уже почали писати, що це ЗСУ.

Раніше ми писали, що ворог завдав ракетного удару по цивільній гуманітарній колоні на виїзді з обласного центру. Люди стояли в черзі для виїзду на тимчасово окуповану територію, щоб забрати своїх родичів, відвезти допомогу. Наразі відомо щодо 23 загиблих та 28 поранених.

- Поки що неможливо навіть полічити кількість загиблих та поранених людей. Серед постраждалих в тому числі мелітопольці. Не пробачимо, – повідомив мер тимчасово окупованого Мелітополя Іван Федоров.

На місці зараз працюють рятувальники, медики, усі відповідні служби.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах