Олександр Старух розповів, яка зараз ситуація у Запорізькій області

Олександр Старух розповів, яка зараз ситуація у Запорізькій області -

Олександр Старух розповів, яка зараз ситуація у Запорізькій області - фото: t.me/zoda_gov_ua

Події
07 серпня 2022 09:27

Окупанти продовжують обстрілювати Запорізьку область. Яка зараз ситуація у регіоні – розповів голова ЗОВА.

Про ракетні удари

За словами Олександра Старуха в ефірі телеканалу "Апостроф", нічний обстріл з цивільної інфраструктури Запоріжжя окупанти роблять з метою залякати населення. Щоб люди не спали, нервували, відчували тривожність.

Вчора вночі окупанти вдарили по нафтосховищу і потрапили до порожнього баку. Також стріляли у Степногірську. Там ситуація гірша – зруйновано інфраструктуру, яка постачала електрику. Тепер більшість громади без світла. Раніше вони перебили там водопроводи.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про Запорізьку АЕС

Обстріл ЗАЕС Олександр Старух вважає провокацією. Окупанти хочуть звинуватити в обстрілах ЗСУ, але наші військові жодних дій там не проводять. Обласна адміністрація на постійному зв'язку з місцевою владою Енергодару та ДСНС. Наразі можна сказати, що пошкодження на сьогодні загрози ядерній безпеці не зазнають. Але ситуацію постійно моніторять.

- Аварію було ліквідовано працівниками ДСНС, довелося вивести з роботи 4-й енергоблок, працюють лише 5-й та шостий блоки. Продовжується подача електроенергії до енергосистеми нашої країни. Водночас ворог учора обстріляв лінії енергомереж великої потужності. Якщо ворожі війська не припинять обстрілу, тоді можна буде говорити про загрозу ядерній безпеці, – зазначив учора глава ЗОВА.

Про оборону Запоріжжя

Олександр Старух сказав, що у Запоріжжі захисна лінія побудована таким чином, що простою артилерією не можна обстріляти місто. Тому по Запоріжжю ворог застосовує ракетні удари та авіанальоти. Лише за останню добу зафіксовано дві ракети та п'ять авіаударів. Артилерійські обстріли проходять по лініъ зіткнення.

- Громади, які знаходяться на лінії фронту, а це Гуляйполе, Оріхів, Степногірськ, Пологи, щодня зазнають артобстрілів. За останню добу один поранений, на щастя, незначна травма, – повідомив глава ЗОВА.

Про зрадників

На окупованих територіях противник постійно шукає людей, які співпрацюватимуть з ним. Людям погрожують, їх викрадають. На сьогодні викрадено вже понад 400 людей.

Наразі до колаборації намагаються схилити вчителів та людей, необхідних їм для управління захопленими територіями. За згодою – працює СБУ. На них чекає відповідальність за зраду Батьківщині.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах