Як і чим годують в школах Запоріжжя. Фото: t.me/zoda_gov_ua
У цьому навчальному році у запорізьких школах запровадили нове меню – різноманітне, смачне й збалансоване. На прикладі "підземної" школи Січового колегіуму ми дізналися, як саме готують обіди для дітей, і які страви вже стали фаворитами.
Меню для школярів розроблене за участі відомого шеф-кухаря Євгена Клопотенка. Обіди готує навчально-практичний центр "Кулінарний хаб" підрядного оформлення Запорізької ОВА.
Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації
Кожен учень отримує свою індивідуальну порцію, ретельно паковану й теплою. Такий підхід мінімізує ризик харчових інфекцій і забезпечує комфортне харчування, навіть якщо уроки відбуваються в укриттях чи підвальних приміщеннях.
У меню вже з’явилися:
Ці страви – лише частина оновленого шкільного меню, покрокове впровадження якого проходить у багатьох навчальних закладах області.
Збалансоване та смачне харчування має надзвичайно важливе значення для розвитку дитини. Воно підтримує концентрацію, дає енергію для навчання й фізичної активності, а також формує здорові звички харчування.
Особливий підхід у “підземній” школі – термосумісні ланчбокси, окремі упакування салатів і напоїв, різноманітність у меню – допомагають підтримувати об’єднання нормального ритму харчування навіть в умовах евакуації або знімків у підвальних приміщеннях.
З ініціативи ОВА та за підтримки партнерів меню вже впроваджують й в інших школах регіону. Очікується, що діти зможуть отримувати своєчасне харчування навіть за складних умов навчання, зі збереженням смаку і якості.
Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Instagram, Viber і Facebook. Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.