У Запорізькій області ВПО зможуть отримати субсидію на оренду житла

У Запорізькій області ВПО зможуть отримати субсидію на оренду житла.

У Запорізькій області ВПО зможуть отримати субсидію на оренду житла. Фото: gettyimages.com/ Kinga Krzeminska

Події
25 жовтня 17:40

Сьогодні Кабмін погодив дворічний експериментальний проєкт щодо надання субсидій на оренду житла для ВПО у прифронтових областях України, зокрема і в Запорізькій.

Як повідомив представник уряду в Верховній Раді Тарас Мельничук, згідно з проєктом, ВПО зможуть отримати допомогу на оплату житла за умови офіційного договору оренди. При цьому право на субсидію для оплати комунальних послуг збережеться.

Для участі в експериментальному проєкті обов'язково треба мати договір оренди, який потрібно зареєструвати в спеціальній базі у Пенсійному фонді України.

Для розрахунку субсидії на оренду встановлюється соціальний норматив: 13,65 квадратних метрів на одну людину, але не менше ніж 35,22 квадратних метри на сім’ю.

Субсидія на оренду житла призначатиметься, у тому випадку, якщо видатки на оренду перевищують 30% загальних доходів родини. Це означає, що якщо, наприклад, загальний дохід домогосподарства становить 10 000 гривень на місяць, обов'язковий платіж на житло становитиме 3 000 гривень (30% від доходу). Якщо оренда коштує більше ніж 3 000 гривень, то можна подати заявку на субсидію.

Проєкт доступний для ВПО у 9-ти областях – Запорізькій, Дніпропетровській, Чернігівській, Сумській, Харківській, Миколаївській, Луганській, Донецькій та Херсонській. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах