РФ збільшила дальність польоту керованих авіаційних бомб до Запоріжжя

Росія збільшила дальність польоту керованих авіаційних бомб по Запоріжжю.

Росія збільшила дальність польоту керованих авіаційних бомб по Запоріжжю. Колаж: zp.vgorode.ua

Події
Сьогодні 11:47

Росія останнім часом активно застосовує керовані авіаційні бомби (КАБи) по містах, які розташовані неподалік від лінії бойового зіткнення. Зокрема, по Запоріжжю, Харкову та Краматорську.

Як розповів в етері національного телемарафону новин Речник Сил оборони Півдня України Влад Волошин, близько місяця тому ворог почав застосовувати КАБи по середмістю Запоріжжя.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Волошин зазначив, що саме місто знаходиться в понад 30 кілометрах до лінії бойового зіткнення. Це говорить про те, що противник вніс певні зміни в конструкцію цих авіаційних бомб і вони тепер долітають значно далі, ніж раніше.

- Він (прим. - ворог) почав використовувати бомби великої потужності по містах, які розташовані неподалік від лінії бойового зіткнення, тобто в зоні досяжності цих авіаційних бомб. Їх застосування бачили в Харкові, Краматорську, - сказав Волошин.

Варто зазначити, що у Запоріжжі внаслідок авіаційних ударів пошкоджено близько 1000 приватних та багатоповерхових будинків. Є загиблі та поранені серед цивільного населення.

Нагадаємо важливе:

КАБ летить 70-80 кілометрів, і це найбільша загроза для нас на сьогодні, бо керовані авіабомби несуть велику руйнівну силу, і ворог виробляє їх у великій кількості.

До Запоріжжя КАБ летить близько хвилини, але все залежить від місця пуску. У більшості випадків, снаряд не лишає вирви, бо вибухає в повітрі.

Зауважимо, що якщо ви почули тривогу із застосування КАБ/КАР, то спустіться до укриття, якщо воно є поряд із вашим будинком, якщо такого немає, то сховайтеся за дві стінки (найчастіше у квартирах це ванна кімната та коридор).

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах