У США підтримали санкції для осіб, що створюють загрози безпеці Запорізької АЕС

У США підтримали санкції для осіб, що створюють загрози безпеці Запорізької АЕС.

У США підтримали санкції для осіб, що створюють загрози безпеці Запорізької АЕС. Фото: t.me/energoatom_ru

Події
23 травня 17:29

Комітет палати представників США із закордонних справ підтримав законопроєкти про запровадження санкцій проти "Росатому" та осіб, що створюють загрози безпеці Запорізької атомної електростанції.

Тепер ці проєкти законів буде винесено на розгляд Палати представників Конгресу США, про це повідомляє пресслужба Міненерго.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами міністра енергетики Германа Галущенка, позитивне рішення Комітету є важливим сигналом, який свідчить про рішучість американських партнерів щодо введення санкції проти "Росатому".

Законопроєкт щодо санкцій проти "Росатому" має на меті покласти край залежності США від атомної енергетики РФ. Документом пропонується замінити російських постачальників виробниками зі США та країн-союзників, а також обмежити доступ уряду Росії до доходів у вигляді запровадження санкцій та експортного контролю проти "Росатому".

Інший проєкт закону передбачає накладення санкцій на осіб, що "поставили під загрозу цілісність, безпеку або підірвали оперативний контроль України над Запорізькою АЕС". Серед відповідних механізмів, зокрема, передбачено блокування активів, анулювання американської візи та штрафи щодо підсанкційних осіб.

Раніше Greenpeace Центральної та Східної Європи (CEE) рішуче засудив плани "Росатому" та російського уряду щодо перезапуску ядерних реакторів на Запорізькій атомній електростанції.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах