Експерти МАГАТЕ зафіксували на Запорізькій АЕС вибухи та постріли

Експерти МАГАТЕ зафіксували на Запорізькій АЕС вибухи та постріли.

Експерти МАГАТЕ зафіксували на Запорізькій АЕС вибухи та постріли. Фото: radiosvoboda.org

Події
11 травня 17:24

На території тимчасово окупованої Запорізької атомної електростанції група експертів МАГАТЕ майже кожен день за минулий тиждень чула артилерійські і ракетні обстріли поблизу станції.

Як повідомляється у звіті МАГАТЕ, на станції також було чутно стрілянину зі стрілецької зброї як поблизу, так і далі від об’єкта.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

В один із днів на АЕС оголосили повітряну тривогу й обмежили пересування за межами будівель протягом приблизно 90 хвилин. Команда експертів припускає, що окупаційне керівництво вдалося до цього, імовірно, через присутність безпілотних літальних апаратів в районі ставка-охолоджувача. Експерти не чули жодних вибухів у період дії обмеження на пересування.

МАГАТЕ стверджують, що поблизу реакторного блоку № 6 ЗАЕС і його навчального центру не бачили жодних доказів запуску безпілотних літальних апаратів або наявності навчальних приміщень або стартових майданчиків в межах периметра об’єкта. Водночас МАГАТЕ не надали доступ на дах сусіднього лабораторного корпусу.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах