У Запоріжжі провели нараду з приводу ситуації на греблі ДніпроГЕС

У Запоріжжі провели нараду з приводу ситуації на греблі ДніпроГЕС - фото: з соцмереж

У Запоріжжі провели нараду з приводу ситуації на греблі ДніпроГЕС - фото: з соцмереж

Події
24 березня 10:08

У Запоріжжі профільні служби обговорили ситуацію на греблі ДніпроГЕС, яку пошкодили російські ракети під час обстрілу 22 березня.

За інформацією Укргідроенерго, загрози прориву греблі немає, витік нафтопродуктів не фіксується. Ситуація на греблі контрольована.

У Держекоінспекції повідомили, що відповідно до лабораторних досліджень станом на сьогодні спостерігається зменшення концентрації нафтопродуктів у воді. 

З нижнього б’єфу річки Дніпро забір води для питного водопостачання здійснюється лише однією територіальною громадою – Біленьківською. Наразі водозабір тут призупинено. Решта водозаборів нижче за течією річки Дніпро після підриву росіянами греблі Каховської ГЕС не використовуються.

За даними Держекоінспекції, орієнтовна шкода водним ресурсам склала 159 308 гривень. Триває обрахунок збитків, завданих засміченням ґрунтів та внаслідок викидів шкідливих речовин у атмосферне повітря. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах