Юна запоріжанка пройшла у фінал шведського відбору на Євробачення (відео)

Юна запоріжанка пройшла у фінал шведського відбору на Євробачення.

Юна запоріжанка пройшла у фінал шведського відбору на Євробачення. Фото: instagram.com/melodifestivalen

Події
14 лютого 17:19

19-річна Марія Сур із Запоріжжя вдруге пробує свої сили у відборі на Євробачення у Швеції. Минулого року запоріжанка виступила з автобіографічною піснею Never give up, але не змогла виграти національний відбір. Цього року дівчина знову вирішила спробувати свої сили.

Марія народилася та виросла у Запоріжжі. Брала участь у 12-му сезоні "Голос країни", але перед прямими ефірами покинула шоу. Після початку повномасштабного вторгнення разом із мамою поїхала до Швеції, де мешкає її тітка. Батько Марії залишається в Україні. Дівчина продовжує дистанційно навчатись у київському Університеті мистецтв. Про це повідомляє "Детектор Медіа".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Минулого року Марія вже брала участь у національному відборі у Швеції. Тоді вона посіла 9 місце. Цього року 19-річна Марія знову пробує свої сили з піснею When I’m Gone. Під час першого півфіналу шведського національного відбору Марія отримала 94 бали із 96 можливих і пройшла далі.

Фінал шведського відбору відбудеться 9 березня, у ньому змагатимуться п’ять конкурсантів. Переможця визначають на 50% голосами журі та 50% народним голосуванням.

Раніше в інтерв’ю шведському виданню SVT Марія повідомила, що розглядала можливість взяти участь в українському відборі на Євробачення, проте подумала, що "зараз не найкращий час для цього", і вирішила будувати кар’єру у Швеції.

Відомо, що 18-річна Марія разом із мамою приїхала до Швеції у березні 2022 року після початку повномасштабного вторгнення РФ до України. Її батько залишився у рідному Запоріжжі. Дівчина взяла участь у масштабному благодійному концерті на допомогу Україні в Стокгольмі, де її помітила відома продюсерська компанія. Сур – учасниця музичних конкурсів в Україні. Вона пробувала свої сили у "Х-факторі" та "Голосі країни-12" у складі команди Олі Полякової.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах