Окупанти планують вивезти 200 дітей із Запорізької області до Росії

Окупанти планують вивезти 200 дітей із Запорізької області до Росії.

Окупанти планують вивезти 200 дітей із Запорізької області до Росії. Ілюстративне фото: t.me/tymoshenko_kyrylo

Події
25 грудня 2023 18:04

Російські окупанти намагаються вплинути на українських дітей, що проживають на тимчасово окупованих територіях, спрямовуючи їх проти власної країни. Стало відомо, що загарбники планують вивезти дітей із Запорізької області до РФ.

Одним із методів впливу є організація так званих екскурсій до великих міст росії, де школярам розповідають про "велич" РФ, спотворюють факти з історії та поширюють фейкові новини. Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Федоров повідомив, що окупанти планують відвезти 200 дітей із Запорізької області до Кремля на новорічні свята.

- 200 дітей з захопленої території повезуть в кремль на ялинку, щоб показати, як гарно святкує ерефія, але точно забудуть сказати, що так святкують всього кілька відсотків росіян, більше 70 відсотків мешканців «велікой страни» отримують зарплату, якої навіть не вистачає на життя, - розповів посадовець.

Скільки це буде продовжуватись не зрозуміло. В Енергодарі та Водяному, коли окупанти забирали на осінні канікули дітей, обіцяли за тиждень повернути, але повернули через 2 місяці.

Зауважимо, що Росія вчиняє геноцид українського народу, депортуючи дітей з України до РФ або Білорусії. Керівництво країни-агресора неодноразово заявляло про масові вивезення українських дітей на свою територію. Батькам потрібно усвідомлювати, що росіяни можуть не повернути неповнолітніх після таких "ялинок" додому.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах